Om webbplatsen Familjenotiser

Webbplatsen innehåller två huvudavdelningar. Den ena är de inscannade familjesidorna från Norran och den andra är gamla foton. Du når informationen via länkar i denna meny. På startsidan finns också instruktioner om hur du använder webbplatsen och praktiska råd om bl.a. hur du hämtar och redigerar dödsannonser.

Familjesidorna

Långt över 40 000 familjesidor från Norran 1911 och framåt finns tillgängliga och uppladdning fortgår. På familjesidorna hittar du uppgifter om födda, vigslar, födelsedagar, nekrologer och mycket annat. Uppgifterna kan sökas utifrån tidningssida. Personer avlidna 1901-71 går också söka utifrån persondata och visas ofta med en länk till tidningssidan där det står om dödsfallet.

Dessutom har vi fotat annat som har koppling till släktforskning. Vi kallar det för tidningsfynd. Det kan vara artiklar av typen ”Ersmarks märkligaste man”, se nedan.  Bilder med text av skolklasser, konfirmationsklasser, släktträffar, guldbröllop, fyra- och fem generationer och mycket annat.

För familjenotiserna krävs abonnemang men inte för att se tidningsfynden

Gamla foton

Ett stort antal gamla foton finns upplagda och det tillkommer kontinuerligt fler.  Fotona kan sökas utifrån motivets ort, fotoår, ord i bildtexten och en rad andra kriterier.

Det krävs inget abonnemang för att se på fotona och kommentera dem. Kommentarer skickas automatiskt till de ansvariga för bilden.  Vem som helst som har abonnemang får ladda upp nya foton och ändra uppgifterna om befintliga.

Abonnemang

Abonnemang för ett helt år kostar 200:- för medlemmar och annars 300:-.  Pengarna går till att täcka kostnaderna för föreningen. Abonnemang tecknar du på sidan genom att välja ”Skapa konto” och fylla i dina uppgifter. Försöker du nå en sida som kräver abonnemang så blir du automatiskt slussad till en inloggningssida där du kan välja att skapa ett konto.

Observera att föreningen har ett bankkonto som avgiften ska överföras till. Man ska m.a.o. använda överföra till annat bankkonto, inte betala till PG/BG.

Translate »